Inloopkast en opklapbed in een Rotterdams penthouse

Familie Kranenburg

We bezochten dit ‘verborgen’ penthouse in het Oude Noorden van Rotterdam om een goede sfeerimpressie te krijgen van de woning, voordat we aan de slag gingen met de wensen van de familie.

In de woning, die toen nog in verbouw was, werd ons snel duidelijk dat de familie hield van natuurlijke elementen, zoals natuursteen en een houten visgraatvloer. De strak afgewerkte muren zorgden samen met de natuurelementen voor een samenspel dat al tijdens de verbouwing sfeer en rust in de gehele woning creëerden.

Na de wensen van de familie besproken te hebben, gaven zij ons het startschot.
“Onze wensen zijn duidelijk. Verras ons maar met een voorstel, we zijn benieuwd”.

De familie had twee verschillende kamers die zij wilden voorzien van kastenwanden. In allebei de kamers was het creëren van opbergruimte een belangrijke vereiste.

De inloopkast

De grootste kamer, die een vrije doorloop heeft naar de slaapkamer, moest gaan functioneren als inloopkast. In deze ruimte hebben we een kastenwand ontworpen, die reikt tot het plafond om de opslag in de kast te maximaliseren. 

Om de kastenwand niet te klinisch te laten ogen, was ons voorstel om elementen van de houten visgraatvloer in alle kastdeuren te verwerken. De kastdeuren hebben wij vervolgens wit gespoten om de strakke lijnen in de kast naar voren te halen. De lade met glazen plaat, de grote spiegel en de sfeerverlichting zorgen dat de kast perfect aansluit bij de rest van de kamer. Een elegant en sfeervol geheel waar je meer dan genoeg ruimte ervaart. Zowel in de kamer als in de kasten.

De schoenenbank

Om de inloopkast in goede harmonie te houden, hebben we de schoenenbank juist voorzien van contrasterende kleuren. In de gehele bank, die voorzien is van drie lades, hebben we een zwart marmer patroon terug laten komen die afsteekt met de rest van de ruimte. Hierdoor krijgt niet alleen de schoenenbank, maar ook de gehele ruimte een speels effect. Het zitgedeelte is afgewerkt met een luxe donkerbruin skai leer met knopen, geïnspireerd door Chesterfield. 

Het opklapbed

In de kleinste kamer van de woning zat de grootste uitdaging. Deze kamer moest namelijk als logeerkamer functioneren, maar ook voldoende kastruimte hebben.

Na wat meetwerk, kwamen we tot de conclusie dat de ruimte niet groot genoeg was voor een kast en een logeerbed naast elkaar. Daarom hebben we er voor gekozen om het bed in de kast te verwerken.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een kastenwand gemaakt waar je het bed in kunt klikken. En het leukste van alles; het is aan de buitenkant niet te zien dat er zich in de kast een geheel tweepersoonsbed schuil houdt. Voor logés blijft het daarom altijd een verrassing wanneer de familie de logeerkamer laat zien.

De kast is verdeeld in vijf elementen:

  • De langwerpige kast in de hoek van de kamer
  • Het uitklapbare bed aan de onderkant van de kast
  • De opbergruimtes aan de bovenkant van de kast
  • De twee smalle opbergkasten aan de zijkant van de kast
  • De zwartkleurige kastenwand achter het uitgeklapte bed

Wij zijn enorm blij dat we onze eigen creativiteit hebben mogen inzetten om
de wensen van de familie tot uiting te laten komen. Met de praktische oplossingen hebben we ook bewezen dat je zelfs kleine ruimtes heel functioneel kunt inrichten. Het enige wat je nodig hebt is een wens en een idee.

Van welk interieur zou jij elke dag kunnen genieten?
Laat het ons weten en we gaan er samen mee aan de slag!

Wat hebben we gemaakt:
Inloopkast
  • Ruime hoekkast met spiegel, verlichting en sfeervolle elementen
  • Schoenenbank met skai leer en marmer look
Logeerkamer
  • Kastenwand met opklapbed en voldoende kastruimte

Van welk interieur zou jij elke dag kunnen genieten?
Laat het ons weten en we gaan er samen mee aan de slag!

Neem contact met ons op