Een chique vitrine en wandmeubel op maat in Hillegersberg

Familie Erikson

In Rotterdam Hillegersberg staat het huis van familie Erikson. De familie heeft door een kennis een aantal mooie tekeningen laten maken van wat meubelwerk, deze moesten vervolgens natuurlijk nog wel gerealiseerd worden!

Na de tekeningen te hebben gezien en de maten te hebben opgemeten, wisten wij wat ons te wachten stond; luxueuze kasten met een constructief zware uitstraling. 

Met wat kleine technische aanpassingen aan de tekeningen waren wij klaar om deze kasten te realiseren.

De zwevende vitrinekast op maat

De echte eyecatcher in de ruimte is de vitrinekast met glazen schuifdeuren van 6 mm dik gehard glas. Om deze kast een chique en warme uitstraling te geven, is er gekozen voor donker notenfineer.

Omdat het notenfineer standaard wordt geleverd met een dikte van 19mm, hebben we twee platen aan elkaar bevestigd om aan het robuuste ontwerp te voldoen. Bovendien hebben we de hoeken van de kast in verstek uitgevoerd, voor de meest strakke afwerking.

Opvallend is de unieke verlichting in deze vitrinekast. De plekken waar de lichtpunten moesten komen, hebben we vooraf zorgvuldig uitgemeten. Bovendien hebben we de draden ook netjes weggewerkt, voor een extra opgeruimd effect.

Bijpassende wandmeubel op maat

Om eenheid in de woning te creëren hebben we aan de andere kant van de kamer een wandmeubel op maat gemaakt in dezelfde stijl als de vitrinekast. 

Het zwevende effect van deze kasten was een uitdaging, want het ontwerp liet ons kasten zien met een constructief zware uitstraling. Gelukkig houden wij wel van een uitdaging en is het ons gelukt om deze meubels stevig aan de betonnen muur te bevestigen. 

Tot slot zijn beide meubelstukken afgewerkt met een matte lak, voor een rustig en  chique effect. Alles geheel naar de wens en smaak van familie Erikson.

Wat hebben we gemaakt:
Kasten op maat
  • Zwevende vitrinekast
  • Bijpassend dressoir van notenfineer

Van welk interieur zou jij elke dag kunnen genieten?
Laat het ons weten en we gaan er samen mee aan de slag!

Neem contact met ons op