Offerte aanvragen

Schiereiland keuken: mooi, praktisch en modern

Een schiereiland keuken is mooi, praktisch en modern, maar waarom is het een goede keuze en wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel beantwoorden we je brandende vragen, zodat je na het lezen van dit artikel zelf kan bepalen of een keuken met schiereiland een goede keuze is.

Want waar kun je het beste voor kiezen? Een kook- of een schiereiland? En krijg je dan ook écht de keuken van je dromen? Je weet wel. Die keuken waar je al zo lang naar verlangt 💭

Schiereiland keuken op maat
Schiereiland keuken zwart wit

Wat is een schiereiland keuken?

Een schiereiland lijkt veel op een kookeiland, maar dan is het eiland aan één kant gemonteerd aan een wand. Hierdoor kan je een groter eiland realiseren, omdat een kookeiland aan geen één wand is gemonteerd. Uiteraard kan je ook voor een kleiner eiland kiezen, zodat je meer loopruimte in de keuken hebt. Ideaal als je een leefkeuken wil realiseren.

Bij een schiereiland is het monteren van apparatuur als een inductieplaat en een afzuigsysteem makkelijk, omdat het eiland aan aan één zijde aan een muur is gemonteerd.

Waarom kiezen voor dit type keuken?

Waarom zou je kiezen voor een keuken met schiereiland? Hier kan je uiteraard meerdere argumenten voor hebben en daarom hebben we ze hieronder voor je opgesomd. Je kan dan goed zien waarom mensen kiezen voor een schiereiland.

  • Een schiereiland biedt net iets meer ruimte dan een kookeiland, omdat een schiereiland tegen één muur is gemonteerd.
  • Een schiereiland is ideaal voor mensen die graag een bar in hun keuken willen hebben.
  • Een schiereiland geeft je veel ruimte om keukenapparatuur, pannen en bestek op te bergen.Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een keuken met een schiereiland, maar wat zijn de voor- en nadelen van dit type keukens? We begrijpen dat je je dit afvraagt en daarom gaan we de voor- en nadelen hieronder met je behandelen.
Schiereiland keuken wordt gemaakt door de keukenbouwers van atelier 19
Schiereiland keuken op maat gemaakt

De voordelen en nadelen van een schiereiland keuken:

Ja, zoals beloofd in de introductie van dit blog delen we nu alle voordelen en nadelen van een keuken met schiereiland. Laten we maar gauw beginnen vind je niet 😉

 

De voordelen ✔︎

Eén van de grootste voordelen van een keuken met een schiereiland is dat dit type ideaal zijn voor het samenstellen van een praktische keukeninrichting. Dit komt omdat je een extra eiland hebt waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt voor het opbergen van pannen, borden, bestek en verschillende keukenapparaten als een broodbakmachine, broodrooster en tostieijzer.

Vind je het leuk om voor je gezinsleden of gasten te koken, maar wil je niet constant in je eentje in de keuken staan? Dan kan je ervoor kiezen om het schiereiland op te delen in een kookgedeelte en het overige voor een eettafel of bar. Je kan dan nog steeds gezellig kletsen met je partner, kinderen en / of gasten.

 

Waar begin je met het samenstellen van je keuken?

Als interieurbouwers spreken we wekelijks mensen die hun droomkeuken willen realiseren, maar zij vinden het moeilijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, stijl van de keuken en / of welke apparaten als een koffiemachine, wijnkoeler, warmteplaat, inductieplaat of afzuigsysteem zij nodig hebben.

Of ze zijn al bij verschillende keukenbedrijven geweest, maar vinden niet wat ze écht willen… Dan is een op maat gemaakte keuken een goede keuze.

 

Maar wat kost een op maat gemaakte keuken dan? Is dat niet super duur?

Een maatwerk keuken kan al gemaakt worden voor €25.000. In een keukenzaak ben je dit bedrag ook kwijt. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wilt. Wil je graag meerdere ovens, een warmteplaat, een wijnkoeler, een inductieplaat met afzuigsysteem en een natuursteen keukenblad? Dan kost dit natuurlijk meer dan de apparatuur die je bij een standaard keuken van een keukenzaak krijgt geleverd.

En dat is natuurlijk super fijn, want jij hebt alle macht in handen. Uiteraard denken we graag met je mee, maar één ding weet je zeker. Wij maken de keuken van jouw dromen.

Wil je meer weten over de kosten van een keuken? Lees dan ook ons blog: wat kost een keuken? Uiteraard kan je onderaan deze pagina ook een offerte aanvragen, dan weet je binnen een week wat je droomkeuken gaat kosten.

 

De nadelen ✘

Het grootste ‘nadeel’ van een schiereiland is dat je geen luxe keuken met kookeiland kan realiseren. Het is daarom belangrijk om de keuze te maken tussen een vrijstaand eiland of een schiereiland. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de beschikbare ruimte, je wensen en je eisen.

Schiereiland keuken? Het begint met inspiratie!

Wil je een schiereiland keuken dat lijkt op een scandinavische keuken, woonkeuken of een industriële keuken? Het begint met het opdoen van inspiratie! Neem bijvoorbeeld een kijkje op Pinterest of in een woonmagazine. Je ziet dan allerlei soorten keukenstijlen. Van een volledig zwarte schiereiland keuken tot een witte keuken met kookeiland.

Als interieurbouwers geloven we niet echt in keukenstijlen, maar je kan er wel inspiratie en ideeën door krijgen.

 

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

Neem maar eens een kijkje hieronder. Kan je de keukens echt in een hokje stoppen en zeggen wat voor specifieke stijl een keuken heeft? Waarschijnlijk niet, want dit zijn keukens op maat die we voor onze klanten hebben gemaakt.

Schiereiland keuken wordt gemaakt in het atelier van atelier 19
Schiereiland keuken met zwarte tinten
Schiereiland keuken in lichte kleuren
Schiereiland keuken modern
Schiereiland keuken met groene tinten
Schiereiland keuken met zwarte tinten
Schiereiland keuken in lichte kleuren
Schiereiland keuken modern
Schiereiland keuken met groene tinten

Hoe creëer je je droomkeuken?

Ja, je weet het. Je wil een nieuwe keuken. Maar voor welke stijl ‘moet’ je nu kiezen? Uiteraard begrijpen we je een keuken een specifieke stijl wil geven, maar is dat echt zo belangrijk? Want een keukenstijl kiezen die nu trending is, hoeft niet de beste keuze te zijn…

Om die reden adviseren we je niet op zoek te gaan naar een specifieke stijl keuken. Wij adviseren juist het tegenovergestelde! Neem maar eens een kijkje op Pinterest en typ het woord ‘keuken’ in de zoekbalk.

Je ziet dan al gauw verschillende soorten keuken waar je niet direct een stijl aan kan koppelen. Via deze manier van inspiratie op doen, voorkom je dat je focust op een specifieke stijl vanaf het moment dat je een nieuwe keuken wil kopen. Je krijgt dan ook echte inspiratie om de keuken van je dromen te realiseren.

Schiereiland keuken industrieel
Schiereiland keuken overleg medewerkers atelier 19

Conclusie: schiereiland keuken

In dit blog hebben we je brandende vragen over een keuken met een schiereiland beantwoordt. We hopen dat je nu weet wat de voordelen en nadelen zijn. Maar ook dat je niet op zoek ‘moet’ gaan naar een specifieke keukenstijl.

Wil je graag dat wij je helpen met het realiseren van je droomkeuken? En wil je weten wat dat kost? Vraag dan hieronder een offerte aan.

Voordat je het weet, staat de keuken van je dromen in je woning… 🏠

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.