Jouw droomkeuken vind je niet in een keukenwinkel. Laat daarom jouw keuken op maat maken.

Mooi hè? al die keukens op Pinterest of Instagram

Krijg jij ook een glimlach op je gezicht als je op Pinterest of Instagram al die mooie keukens ziet? En vraag jij je ook af waar je dit soort keukens kan kopen?

 

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een keukenzaak, maar kun je wel laten maken…”

Werkplaats van Atelier 19 in Rotterdam

Wie zijn wij?

Interieurbouwers

Sinds 1976 bouwen wij al interieurs op maat. Hierbij moet je denken aan complete interieurs tot luxe inloopkasten. En complete bedrijfsruimtes tot tv-meubels. Zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten.

 

De focus op keukens op maat

Maar er is één ding waar wij écht nooit genoeg van krijgen. En dat is het maken van keukens op maat. Een keuken is namelijk voor ons dé plek waar de sfeer van een woning samenkomt. Daarom vinden wij het een eer, dat we klanten verspreid over heel Nederland 🇳🇱 en België 🇧🇪, elke dag mogen helpen met het bouwen van hun droomkeukens.

Een keuken op maat die aansluit op jouw wensen

De zoektocht naar de keuken van je dromen begint meestal op het internet. Je maakt moodboards, slaat afbeeldingen op en begint meer woonprogramma’s te kijken. Je zoekt naar een keuken waar jij jezelf helemaal in kan vinden.

 

Misschien droom je wel van een verlengd kookeiland waar je met vrienden urenlang kunt natafelen. Of heb je altijd een wijnkoeler in je keuken gewild. En die kookplaat met geïntegreerde afzuiging zou natuurlijk ook niet misstaan.

Ingebouwde wijnkoeler in keuken
Luxe keuken handgrepen

Als je iets tegenkomt waar je helemaal verliefd op bent, begint de zoektocht pas echt.

Want waar ga je precies vinden wat je hebt gezien? Je kunt niet een keukenzaak binnenlopen en vragen om een afbeelding na te maken.

 

Precies zo werkt het bij ons wel. Geen tussenoplossingen of stijlen die niet mogelijk zijn, maar je krijgt altijd precies de keuken waar je verliefd op bent geworden.

Keuken op maat: zo werkt het

 

1. De formaten van jouw keuken

Hoe saai het ook klinkt, om een keuken op maat te laten maken, hebben we eerst wat praktische informatie van je nodig. Ben je in het bezit van een plattegrond van je woning? Dan is dit meestal het vertrekpunt waarop we de indicatieprijs van je keuken kunnen baseren.

 

Heb je geen plattegrond?

Dan vragen we je om de plek waar de keuken komt te staan, ter indicatie op te meten. Dit hoeft niet op de millimeter nauwkeurig, dat doen wij wel! Graag zien we ook wat recente foto’s zodat we een beter beeld van de situatie kunnen schetsen.

 

2. De stijl van jouw keuken op maat

Nadat je de maten van de keuken hebt aangegeven, willen we graag zien van welke keuken jij droomt. Daarom vragen we je om een aantal afbeeldingen te delen waarop wij kunnen zien welke materialen jij mooi vindt en naar welke stijl je voorkeur uit gaat. Misschien droom je wel van een zwarte design keuken met gouden kranen en een marmer keukenblad. Of gaat je voorkeur juist uit naar een lichte pastelkleurige keuken met eikenhouten blad.

 

Weet je nog niet naar welke stijl je voorkeur uit gaat?

Kijk dan eens op onze Pinterest pagina die we speciaal gemaakt hebben om keuken inspiratie op te doen.

Wandkast in keuken
 

3. De inbouwapparatuur en de kastindeling

Als we precies weten van welke stijl keuken jij droomt, willen we ook weten wat je wensen zijn qua apparatuur. Wil je een kokendwaterkraan, een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging of een wijnkoeler? Of misschien wil je het wel allemaal. Jij bepaalt. Het is tenslotte jouw keuken op maat.

Als je dit al weet, kun je dit met ons communiceren.

Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je graag wilt weten wat hier de mogelijkheden in zijn. Daarom kunnen we ook tijdens een gesprek bij ons op locatie samenkijken naar de mogelijkheden.

 

4. De indicatieprijs in ons atelier bespreken

Op basis van je ingevulde gegevens, nodigen we je na zo’n zeven dagen bij ons uit om de indicatieprijs door te nemen. De indicatieprijs bestaat uit een minimale en maximale prijs van de keuken.

Is het voor ons nog niet duidelijk welke apparaten en welke kastindeling je in je maatwerk keuken wil hebben? Dan bespreken we dit ook direct bij ons in het atelier.

 

Je hebt bij ons de keuze uit alle apparaten die je kunt bedenken.

Van afzuiginstallaties tot wijnkoelers. En van inbouwkoelkasten tot stoomovens. Van elk merk. Bora, Quooker, Bosch of Siemens. Vaak een stuk voordeliger in aanschaf.

Ook met het indelen van de kasten is er van alles mogelijk: softclose keukenlades, lade verdelers, draaiplateaus, ingebouwde afvalemmers, uittrekbare pannenlades en carrousel systemen en nog veel meer …

Meubelmaker Rotterdam in gesprek met klant
Werknemer Atelier 19 in keuken op maat
 

5. De hoogte van je aanrechtblad bepalen

Niet alleen het formaat van je keuken op maat is belangrijk, maar ook de hoogte van je aanrechtblad speelt een belangrijke rol. Alhoewel dit misschien niet het eerste is waaraan je denkt, is de hoogte van je aanrechtblad belangrijk om rug- en nekklachten te voorkomen.

 

De gemiddelde hoogte van een aanrechtblad is 90 cm.

Je kunt hier natuurlijk zoveel je wilt van afwijken. Het is immers een keuken die je helemaal op maat kunt laten maken.

Echter met de (eventuele) verkoop van je woning, is het financieel interessant om niet te veel af te wijken van de gemiddelde hoogte. Samen bepalen we wat jouw wensen zijn en geven je advies over de hoogte van je aanrechtblad.

 

6. Jouw keukenwensen als 3D tekening maken

Wanneer al jouw wensen bij ons duidelijk zijn, gaan we alvast aan de slag om het 3D ontwerp te maken. Zoals je kunt zien is het 3D ontwerp een tekening die erg dicht bij het eindresultaat in de buurt komt.

Interieurbouwer Francois van Atelier 19 - meubels en keukens
 

7. De definitieve offerte en het 3D ontwerp van je keuken presenteren in het atelier

In de 14 dagen die volgen, gaan we, naast het maken van het 3D ontwerp, de indicatieprijs omzetten naar een specifieke offerte.

Na het opstellen van de specifieke offerte, vragen we je om bij ons langs te komen. Dit is belangrijk omdat een keuken op maat altijd meer uitleg vereist. We willen daarom ook goed kunnen beargumenteren hoe de offerte is samengesteld.

 

8. Wij komen bij jou langs om de oude keuken te verwijderen en de ruimte op te meten

Als de indicatieprijs binnen jouw budget valt, en je geeft hier akkoord op, komen we bij jou op locatie langs om de plek waar de nieuwe keuken komt te staan in detail op te meten.

 

Staat er nog een oude keuken?

Dan moet deze natuurlijk eerst verwijderd worden voordat we de nieuwe keuken kunnen plaatsen. Je kunt er voor kiezen om de keuken zelf te verwijderen en af te voeren, maar wij kunnen dit ook voor je doen.

Nadat we de plek van de keuken volledig hebben opgemeten, beginnen wij met het maken van de keukentekening en een overzichtelijke planning. Hierin staat wanneer wij verwachten de keuken klaar te hebben en wanneer wij hem kunnen opleveren.

Werknemers van Atelier 19
Werknemer van Atelier 19 keuken op maat maken
 

9. Wij gaan je keuken op maat maken

Na het sturen van de planning, krijg je ook de keukentekening toegestuurd en gaan we de materialen bestellen.

Zodra de materialen binnen zijn, gaan we direct aan de slag. Wij trekken ons werkpak aan, stellen de machines in en laten het zaagsel vliegen.

 

10. We zijn bezig en jij mag komen kijken

Voordat we de keuken in zijn totaliteit klaar hebben, nodigen we jou uit bij ons in het atelier. We laten je zien hoever we zijn, hoe je keuken wordt gemaakt en zo begint je keuken steeds meer leven te krijgen.

Werkplaats van interieurbouwers Atelier 19
 

11. Je keuken afleveren, opbouwen en afstellen.

Je droomkeuken is klaar! Daarom komen we bij jou langs om hem op te bouwen. Dit duurt gemiddeld zo’n 2 tot 3 dagen afhankelijk van de grootte van de keuken. We bouwen de keuken in zijn geheel op, zodat hij per direct functioneel en klaar voor gebruik is. We stellen de keukenkastjes af, delen de kasten in en zorgen dat de inbouwapparaten allemaal goed functioneren.

 

De opbouw van jouw is altijd een spannend moment, want dan zie je eindelijk hoe je keuken matcht bij de rest van je interieur.

De keuken die je op Pinterest heb gevonden, staat ineens in jouw woning. Een bijna onwerkelijk moment waar ook wij elke keer weer blij van worden.

Ingebouwde wijnkoeler in keuken
Ingebouwde wijnkoeler in keuken

Niet schrikken! Voor een offerte hebben we minder informatie nodig dan je denkt.

Als je geinteresseerd bent in een keuken op maat, neem dan even de tijd om onderstaand formulier in te vullen. Op basis van je ingevulde informatie, krijg je van ons binnen 7 dagen een prijsindicatie.

Nog niet klaar om je
droomkeuken te laten maken?

Volg ons dan voor meer inspiratie!