Woonkeuken inspiratie, ideeën en tips!

Ben je op zoek naar: woonkeuken inspiratie, ideeën en tips? Dan is dit blog exact waar je naar op zoek bent. Een woonkeuken is namelijk niet zomaar een keuken. Het is de plek waar je in de ochtend een ontbijtje maakt, maar waar je ook met je gasten tot laat in de avond kan genieten van hapjes en drankjes.

Krijg je bij de gedachte alleen al een glimlach op je gezicht? Heerlijk hé dat wegdromen? Zullen we dan maar gauw beginnen? Voordat je het weet, staat de keuken van je dromen in je woning 🏠

Lichte woonkeuken gemaakt door atelier 19
Interieurbouwer Van Verschillende Soorten Woonkeukens

Wat is een woonkeuken?

Heb je ergens de term woonkeukens gehoord en wil je graag weten wat voor soort keukens dat zijn? Lees dan onze uitleg hieronder.

De term woonkeuken is een ander woord voor leefkeuken. Beide keukens zijn hetzelfde, maar hebben een andere naam. Als interieurbouwers vliegen de termen ons om de oren. Maar eigenlijk wilt iedereen hetzelfde: een keuken waar je kunt nagenieten van een heerlijke maaltijd met de mensen van wie je houdt. Viva la vida: leve het leven!

 

Hoe groot zijn woonkeukens?

Een woonkeuken kan worden geplaatst in grote en kleine ruimtes. Dit type keuken zorgt ervoor dat je woonkamer en keuken samen één geheel worden.

Hoe zien de keukens eruit?

Hoe je ideale woonkeuken eruit komt te zien, is afhankelijk wat jij en je gezin belangrijk vinden. Geven jullie graag dinner-parties? Maken je kinderen hun huiswerk aan de eettafel? Vind je het belangrijk om elke zondag uitgebreid met je (klein)kinderen en hun partners te lunchen?

Je hebt het al een beetje kunnen raden: een woonkeuken is voor iedereen anders. Het is namelijk persoonsgebonden en iedereen geeft er zijn eigen unieke invulling aan. En als interieurbouwers vinden we dat natuurlijk geweldig.

We helpen mensen als jij met het realiseren van hun droomkeuken. Ook als je nog niet goed weet hoe de keuken van je dromen eruit moet komen te zien. Wil je graag weten wat we voor je kunnen betekenen? Voel je dan vrij om een kijkje te nemen op onze keuken op maat pagina. Hier leggen we je alles stap-voor-stap uit.

 

donkere woonkeuken
huiselijke woonkeuken
witte woonkeuken op maat
donkere woonkeuken
huiselijke woonkeuken
witte woonkeuken op maat

Waarom een woonkeuken?

In het artikel hebben we al wat voordelen benoemd. Hieronder hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet. Je kunt dan goed de verschillende voordelen zien.

  • Geen afgesloten keuken, zodat je tijdens het koken nog steeds gesprekken kan voeren met je partner, kinderen en gasten;
  • open ruimte, waardoor je woonkamer en keuken samen één geheel zijn;
  • door de open keuken kun je ook goed opletten op je spelende kinderen en huisdieren;
  • tot de late uurtjes genieten van je gasten in je keuken met kookeiland en/of bar;
  • genieten van moderne apparatuur en je ideale keukeninrichting.
Lichte Woonkeukens
Woonkeuken In De Maak

Tips voor het creëren van de woonkeuken van je dromen

Tip 1: open keuken

Heb je een kleinere ruimte? Ook dan is een (kleine) woonkeuken ideaal. Vooral als je lichtere kleuren gebruikt, lijkt de ruimte groter. Veel mensen kiezen daarom vaak voor een keuken met kookeiland. Zij kunnen dan het kookeiland als eettafel en bar gebruiken. Zo gebruiken zij de ruimte zo efficiënt mogelijk. Slim toch!

 

Tip 2: kies voor de juiste keukenapparatuur

Welke keukenapparatuur moet ik kiezen? Dit hangt natuurlijk af van je wensen en eisen, maar ook van ruimte die je tot je beschikking hebt. In een grote keuken kun je een wijnkoeler, twee ovens, een vaatwasser, een inductieplaat en een complete bar kwijt.

Maar in een kleine keuken heb je die mogelijkheden niet altijd. Natuurlijk zijn er nog tal van opties om je verlangen naar luxe te stillen. Door te kiezen voor een kleinere inductie kookplaat of fornuis, koelkast en afzuigkap bijvoorbeeld. Zo hou je meer ruimte over voor ander keukengerei en apparatuur. 👌

 

Tip 3: dimlichten zijn makkelijk en sfeervol

Verlichting is belangrijker dan je denkt, want altijd fel licht of te weinig licht is vervelend. Laten we eerlijk zijn: je wilt toch niet in het donker koken of met je partner ‘romantisch’ onder fel wit licht dineren? Daarom raden we bijna altijd dimlichten aan. Ze zijn eenvoudig, mooi en bijzonder sfeervol 💡

Woonkeuken inspiratie: Pinterest en woonmagazines

Wil je een woonkeuken met een luxe bar? Of kies je toch liever voor een kookeiland? Woonkeukens zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. Neem maar eens een kijkje op Pinterest of in een woonmagazine. Je komt er dan al gauw achter dat er uiteenlopende keukenstijlen zijn. Van landelijk tot industrieel.

Als interieurbouwers geloven we niet echt in keukenstijlen, maar je kan er wel inspiratie en ideeën door krijgen. Net zoals de tips die we eerder in dit blog hebben gedeeld.

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

De keukens hieronder zijn daar een goed voorbeeld van. Welke keukens vind jij wel en niet mooi? Je kan ook goed zien dat je er niet altijd een specifieke keukenstijl aan kunt koppelen 😉 Dit zijn namelijk maatwerk keukens die we voor klanten op maat hebben gemaakt.

Hoe creëer je de woonkeuken van je dromen?

Je weet dat je een woonkeuken wilt, maar welke stijl moet je kiezen? We begrijpen dat je je keuken een bepaalde stijl wilt geven, maar is dat echt nodig? Kiezen voor een keukenstijl die nu helemaal in is, is niet altijd de beste optie…

Ons advies: ga niet meteen op zoek naar een specifieke keukenstijl. We suggereren vaak het tegenovergestelde. Pak een kopje koffie of thee, open de app Pinterest op je smartphone en typ het woord “keuken” in de zoekbalk. Dan zie je verschillende soorten keukens waar je niet altijd een bepaalde keukenstijl aan kunt koppelen. Dit voorkomt tunnelvisie en zorgt voor echte inspiratie voor je keuken uit je dromen.

Niet schrikken! Voor een offerte hebben we minder informatie nodig dan je denkt.

Als je geinteresseerd bent in een keuken op maat, neem dan even de tijd om onderstaand formulier in te vullen. Op basis van je ingevulde informatie, krijg je van ons binnen 7 dagen een prijsindicatie.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.