Wat kost een keuken? En waar moet je opletten?

Je hebt al gekeken op Pinterest en Instagram én je weet precies wat voor keuken je wilt kopen. Waarschijnlijk vraag je je af waar je deze keukens kan kopen en je gaat op onderzoek uit.

Maar wat kost een nieuwe keuken eigenlijk? Al snel kom je erachter dat de prijs voor een keuken online tussen de € 5.000 en € 25.000 kost. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren, hier komen we later in dit artikel op terug. Maar gemiddeld ben je voor een ‘normale’ keuken tussen de € 12.000 en € 22.000 kwijt. Wil je graag een luxe keuken? Dan moet je je budget wel iets verhogen.

Wat kost een nieuwe keuken?
Wat kost een keuken met kookeiland?

Welke factoren bepalen de prijs van een keuken?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een keuken bepalen. We hebben dit voor je onderzocht en zijn op de volgende zes factoren uitgekomen die bepalen hoe duur een keuken wordt:

  1. De grootte van de keuken.
  2. De opstelling van de keuken.
  3. De apparatuur die je uitkiest.
  4. Het materiaal van het keukenblad.
  5. Het materiaal van de keukenkasten.
  6. Het verwijderen van de oude keuken en plaatsen en monteren van de nieuwe keuken.

Je kan goed zien dat de prijs van een keuken worden bepaalt door verschillende factoren.

Ook bepaalt de kwaliteit van de apparatuur en de materialen hoe duur een keuken wordt. Denk hierbij aan een keuken met een warmteplaat, een inductieplaat en een wijnkoeler óf een keuken met standaard kasten, een simpele oven en rvs spoelbak. Het laatste is natuurlijk goedkoper, maar is dat echt de keuken die je graag wilt?

Wat maakt een keuken goedkoop of duur?

We hebben al kort behandeld wat een keuken goedkoop of duur maakt. Als je kiest voor een marmeren keukenblad ben je duurder uit dan wanneer je kiest voor een keukenblad met kunststof die je vaak ziet in huurhuizen.

Als je door ons een keuken laat maken, ben je duurder uit dan wanneer je een standaard keuken bij een keukenwinkel koopt. Het voordeel van een op maat gemaakte keuken is dat je écht keuzevrijheid hebt en niet hoeft te kiezen uit standaard vormen, materialen en apparatuur.

Vaak ben je net iets duurder uit, maar kan je wel de keuken van je dromen laten maken. Dat wil jij toch ook?

Wil je dat plaatje van Pinterest werkelijkheid laten worden? Bekijk dan ook eens onze keuken op maat pagina. Hier vertellen we je de 10 stappen die we met je doorlopen om de keuken van je dromen te realiseren.

Wij zeggen altijd:

‘’De keuken van je dromen vind je niet in een keukenzaak, maar we kunnen hem wel voor je maken.’’

Wat kost een luxe keuken gemiddeld?
Wat kost een keuken gemiddeld?

Wat kost een keuken laten maken?

Als je een luxe keuken bij een keukenwinkel koop kost het al gauw €30.000 tot €40.000. Helaas heb je dan nog steeds beperkingen. Bij ons heb je dat niet. We zoeken altijd naar de meest efficiënte oplossingen om aan jouw wensen en budget te voldoen.

Wij kunnen een keuken voor je op maat maken die wél perfect aansluit op je wensen en eisen. Dan kan je straks echt zeggen dat je de keuken van je dromen hebt laten maken.

Je hebt bij ons de keuze uit alle mogelijke apparatuur zoals een dubbele oven, warmteplaat en wijnkoeler, maar je kan ook kiezen uit verschillende soorten materialen als natuursteen, eiken fineer en melamine plaatmateriaal met een structuur.

De prijs van de keuken wordt bepaald door de stijl van je keuken, de inbouwapparatuur die je kiest en de kastindeling die je graag wilt. Wij gaan ermee aan de slag en voordat je het weet staat de keuken die je op Pinterest hebt gevonden in je woning.

Niet schrikken! Voor een offerte hebben we minder informatie nodig dan je denkt.

Als je geïnteresseerd bent in een op maat gemaakte keuken, neem dan even de tijd om onderstaand formulier in te vullen. Op basis van je ingevulde informatie, krijg je van ons binnen 7 dagen een prijsindicatie.

Nog niet klaar om je droomkeuken werkelijkheid te laten worden?

Volg ons dan op social media voor inspiratie!