Natuursteen keukenblad: van marmer tot graniet

Natuursteen is sterk, uniek en duurzaam

Wil je graag een keuken met een natuursteen keukenblad? Dan kies je voor een keukenblad van sterk, kwalitatief en duurzaam materiaal. Wij geven je graag een aantal tips waar je op kan letten als je een keuken met een natuursteen werkblad wilt kopen. Naast deze tips zetten we ook de voordelen en nadelen van een keukenblad gemaakt van natuursteen voor je op een rijtje.

  

Wat is een keuken met een natuursteen keukenblad?

Een keuken met een natuursteen keukenblad is gemaakt van een steensoort dat is gewonnen uit groeves. Elk land heeft een unieke aardkorst en uit deze aardkorst wordt de natuursteen gehaald. Een natuursteen werkblad is dus altijd uniek. Dit maakt dit soort keukenbladen zeer populair. We kennen natuurlijk allemaal natuursteen marmer. Dit is op dit moment één van de bekendste natuurstenen die je veel in keukens ziet, maar marmer is dus niet het enige natuursteen. Er bestaan veel meer verschillende soorten natuurstenen en daarom is er altijd wel één die perfect aansluit op jouw interieur.

Witte marmer keuken met een natuursteen keukenblad
Soorten natuursteen die je kan gebruiken voor een natuursteen keukenblad

Verschillende soorten keukenbladen natuursteen

Natuurstenen komen in verschillende stijlen, maten en soorten. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit belgisch hardsteen, composiet, graniet en marmer. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten natuurstenen, maar dit zijn de meest voorkomende voor het maken van een keukenblad. Dit type keukenblad wordt vaak gebruikt bij twee stijlen, namelijk design keukens en landelijke keukens.

Naast deze twee stijlen, kan je een natuursteen keukenblad ook bij een andere stijl keuken gebruiken zoals bijvoorbeeld een industriële keuken. Ook dan kan je dit type keukenblad mooi combineren met barnwood en zwart staal of bijvoorbeeld mango hout en grijs staal. Heb je een idee of een afbeelding van een keukenblad wat je mooi vindt? Laat het ons dan zien! Wij kunnen je precies vertellen welke materialen er zijn gebruikt. We kunnen je ook helpen bij het uitwerken van je idee tot het monteren van je keuken met natuursteen werkblad.

 

Landelijke keuken gecombineerd met natuursteen

Een landelijke keuken heeft vaak een natuursteen aanrechtblad, omdat het goed past bij dit type stijl keukens. Van créme wit tot zwart met witte accenten. Of ga je liever voor een gekleurde stijl natuursteen werkblad? Dan kan je kiezen uit geel-, rood, blauw en paars tinten. Als interieurbouwers voorzien we je graag van tips en kunnen we je droomkeuken realiseren. WIl je graag een keer samen sparren? Dan ben je uiteraard van harte welkom in ons atelier voor een kopje koffie of thee.

 

Landelijke keuken met een natuursteen keukenblad
Design keuken met natuursteen keukenblad

Design keuken met natuursteen

Wil je een design keuken met een natuursteen keukenblad? Dan kan je dat mooi met elkaar combineren omdat deze stijlen perfect op elkaar aansluiten. Combineer het met luxe apparaten zoals een wijnkoeler, warmteplaat of een Quooker. Dit geeft jouw keuken net dat beetje extra luxe. Bij grote keukenbedrijven heb je een beperkt aanbod in exclusieve apparaten. Doordat wij korte lijnen hebben met veel leveranciers kunnen wij ieder gewenst apparaat leveren. Denk hierbij aan bekende merken zoals AEG, Bosch, Quooker en Zanussi. Als interieurbouwer kunnen wij je wensen en ideeën vertalen naar een unieke design keuken die perfect aansluit op jouw interieur.

Waarom kiezen voor een keuken met een natuursteen blad?

Een natuursteen aanrechtblad is een uniek product omdat geen één natuursteen hetzelfde is. Je hebt dus gegarandeerd een unieke keuken. Ook is het keukenblad van duurzaam materiaal, goede kwaliteit en je kan jarenlang genieten van een natuursteen keukenblad.

Zoals je eerder in dit blog hebt, kunnen lezen is natuursteen er in verschillende soorten en maten. Er is dus voor elke stijl keuken wel een natuursteen die er goed bij past. Natuurlijk heb je ook namaak natuursteen, maar die zijn nooit hetzelfde als een echte natuursteen werkblad. Je krijgt dan een natuursteen look die nog duizenden andere mensen hebben. En zoals je waarschijnlijk al weet, is de prachtige uitstraling van natuursteen niet na te maken. Het verschil zal je altijd blijven zien en ervaren, omdat de kwaliteit stukken lager is.

Wil je graag een keukenblad dat écht uniek is? En weinig onderhoud nodig heeft? Dan is een natuursteen werkblad de beste optie.

Keuken Zwart Natuursteen Keukenblad

Hoeveel kost een keuken met natuursteen keukenblad?

Vaak kosten keukens tussen de € 7.500 en € 17.500. Design keukens of landelijke keukens met een natuursteen werkblad kosten al gauw € 25.000. Je hebt dan een keuken van goede kwaliteit, duurzame materialen en we kunnen je keuken van a tot z samenstellen. Van het uitkiezen van de materialen tot apparaten. Wij kunnen echt je droomkeuken realiseren. Als je veel geld investeert in een keuken wil je natuurlijk wel dat je echt tevreden bent toch?

Keuken Marmer Muur
Keuken Zwart Natuursteen Keukenblad
Marmer Natuursteen Keukenblad
Keuken Wit Marmer
Keuken Zwart Marmer
Design Keuken Beton
Wit Marmer Natuursteen Keukenblad
Landelijke Natuursteen Keuken
Design keuken met natuursteen keukenblad
Landelijke keuken met een natuursteen keukenblad
Keuken met natuursteen keukenblad
Keuken Marmer Muur
Keuken Zwart Natuursteen Keukenblad
Marmer Natuursteen Keukenblad
Keuken Wit Marmer
Keuken Zwart Marmer
Design Keuken Beton
Wit Marmer Natuursteen Keukenblad
Landelijke Natuursteen Keuken
Design keuken met natuursteen keukenblad
Landelijke keuken met een natuursteen keukenblad
Keuken met natuursteen keukenblad

Keuken met natuursteen keukenblad kopen of laten maken?

Als je een keuken wilt kopen bij een keukenbedrijf heb je vaak beperkte keuze uit materialen en apparaten. Kan je een mooie keuken kopen bij een keukenbedrijf? Ja zeker, maar het is vaak niet de keuken van je dromen. Wij kunnen wel een keuken op maat voor je maken. Bij ons mag je zo creatief zijn als je wilt. Want als je veel geld investeert in een keuken wil je wel 100% tevreden zijn toch? Anders is het zonde van je geld.

Heb jij een voorbeeld van je droomkeuken? Laat het ons zien

Kies je voor een design- of landelijke keuken met natuursteen keukenblad? Of wil je een keuken met een kookeiland of in een u-vorm? Ook dan helpen we je graag. Laat ons een voorbeeld van je droomkeuken zien en wij maken deze keuken op maat voor jouw woning! Wie wil er nu niet een maatwerk keuken?

Een keuken van je dromen vind je niet bij een keukenbedrijf, maar die kunnen we wel voor je maken!

 

De voor- en nadelen van een keuken kopen bij een groot keukenbedrijf

Wij zetten de voor- en nadelen van het kopen van een keuken bij een keukenbedrijf voor je onder elkaar. Zo kan je gemakkelijk vergelijken waar jouw voorkeur naar uit gaat.

De voordelen:

 • je kan de complete keuken vaak in de showroom bekijken;
 • door de vele keuken stijlen kan je makkelijk vergelijken.

De nadelen:

 • je hebt weinig keuze uit apparatuur;
 • je hebt maar een beperkte keuze in natuursteen;
 • je hebt geen unieke keuken omdat andere mensen dezelfde keuken ook kunnen kopen;
 • je zit echt vast aan een specifieke keukenstijl omdat de keukens vaak al zijn samengesteld in een fabriek in het buitenland;

 

De voor- en nadelen van een keuken op maat laten maken

Wij zetten ook de voor- en nadelen van een keuken op maat laten maken voor je onder elkaar.

De voordelen:

 • je kan zelf kiezen welke stijl keuken je wilt omdat we alles op maat kunnen maken;
 • je kan kiezen uit verschillende luxe apparaten;
 • wij kunnen elk natuursteen keukenblad leveren;
 • je hebt echt persoonlijk contact;
 • je hebt keuze uit verschillende soorten kwalitatieve en duurzame materialen;
 • je mag tussendoor langs komen om te kijken hoe we je keuken maken;
 • je keuken met natuursteen keukenblad wordt door ons ontworpen, gemaakt en geplaatst;
 • je krijgt een unieke keuken die perfect aansluit op de rest van je interieur en je persoonlijke wensen en eisen.

De nadelen:

 • een op maat gemaakte keuken is vaak iets duurder;
 • je kan de keuken niet in zijn geheel eerst in het echt bekijken, maar alleen van een 3D ontwerp.

 

Conclusie: een keuken met natuursteen laten maken of in een keukenwinkel kopen?

In dit artikel hebben we verschillende tips en adviezen gegeven. En hebben we verschillende voor- en nadelen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Omdat een keuken een belangrijke investering is en jarenlang mee moet gaan, adviseren wij om een keuken op maat te laten maken. Je kan dan precies een keuken maken die helemaal aansluit op jouw wensen en eisen.  Een keuken kopen bij een groot keukenbedrijf kan natuurlijk ook, alleen heb je dan wel minder keuze en is je keuken niet uniek.

Wil je hulp bij het realiseren van je droomkeuken of ben je benieuwd wat de kosten zijn om je droomkeuken te laten maken? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan 🙂

Landelijke keuken met een natuursteen keukenblad

Wil jij graag een keuken met een natuursteen keukenblad?

Een keuken waar jij elke dag met plezier naar kijkt, daar streven we naar. Waarschijnlijk heb je al een idee wat voor soort natuursteen je wilt hebben of ben je je nog aan het oriënteren. In beide gevallen kunnen we je helpen. Op onze website kunnen we helaas niet alle soorten natuursteen laten zien, maar we komen graag bij je langs om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken en voorbeelden te laten.

Jouw droomkeuken vind je niet in een keukenwinkel, maar kan je wel door ons laten maken 😉

Stel gerust je vraag of vraag vrijblijvend een offerte aan