Vrijblijvende offerte aanvragen

Welke keukenopstelling past het beste in jouw woning?

Je hebt op dit blog geklikt, omdat je waarschijnlijk een nieuwe keuken wilt kopen of inspiratie wilt opdoen naar de uiteenlopende keukenopstellingen. Maar goed dat je dit artikel hebt gevonden, want in dit artikel laten we je verschillende soorten keukenopstellingen zien en geven we je inspiratie welke keukenopstellingen een goede keuze voor jou zijn.

wat is een keukenopstelling
wat is een keukenopstelling

Wat is een keukenopstelling?

Een keukenopstelling is de basisvorm van een keuken. Dit zegt dus nog niks over de stijl van jouw keuken. Veel keukenopstellingen worden vernoemd naar een letter. Bekende keukenopstellingen zijn een U-, L- en T-vormige keuken.

 

Hoe vind ik mijn ideale opstelling?

Het is belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte. Als je een grote ruimte beschikbaar hebt, kan je waarschijnlijk een L-vormige keuken met een eiland realiseren, maar als je een kleinere ruimte tot je beschikking hebt, is dat waarschijnlijk voor jou niet de beste optie.

Wanneer je naar een keukenzaak bent gegaan, begrijp je precies wat we hierboven hebben gezegd. Je hebt veel keukens in allerlei vormen en maten, maar als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt, is de keuze erg schaars. En dan moet de keuken ook nog voldoen aan jouw unieke wensen en eisen. Die is kans is erg klein.

Heb je een grote ruimte tot je beschikking waar je een keuken wilt laten plaatsen? Dan loop je exact tegen hetzelfde probleem aan. Als meubelmakers horen we dit wekelijks en daarom laten veel mensen met dezelfde problemen als jij een keuken op maat maken.

Welke keukenopstellingen zijn er?

Wij zijn meubelmakers. Daarom denken we liever niet in een vorm, maar in een type keuken. Denk hierbij aan een kookeiland, schiereiland of een keuken met een bar. Daarom gaan we je wat meer over verschillende stijlen keukens vertellen, want vaak is er meer mogelijk dan je denkt. De afgelopen paar jaar hebben we meer dan 100+ maatwerk keukens gemaakt, dus je kan wel zeggen dat wij echte ervaringsdeskundigen zijn.

We verkopen niet alleen keukens. Wij maken ze volledig naar jouw unieke wensen en eisen op maat. Bij ons hoef je niet te kiezen. Vertel ons gewoon wat je echt wilt en wij maken het.

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

keukenopstelling industriele keuken
jouw ideale keukenopstelling kunnen wij maken

Wat voor keukens hebben jullie dan al gemaakt?

Natuurlijk begrijpen we dat je graag wilt, zien wat voor keukens we al eerder hebben gemaakt Daarom hebben we er vijf voor je uitgelicht. Je kan dan goed zien wat voor keukens we door de jaren heen hebben gemaakt. Je kan natuurlijk ook ons portfolio bekijken.

Keuken met bar

Hou je van uren natafelen met je gasten? Dan is en keuken met bar een fijne keukenopstelling. Na het diner kan je er nog urenlang praten over de leuke dingen die jullie samen met jullie gasten, vrienden of familie hebben gedaan.

Je kan er natuurlijk ook heerlijk aan ontbijten. Een keer wat anders dan altijd aan de eettafel zitten. Wie weet, wil je die straks niet meer 😉

keukenopstelling met bar
keukenopstelling met schiereiland

Schiereiland keuken

Een schiereiland keuken is ideaal als je een wat smalle en lange ruimte tot je beschikking hebt waardoor je geen losstaand eiland kwijt kan. Een schiereiland keuken is dan de gulden middenweg. Het eiland is dan verbonden aan één muur.

Een schiereiland is ideaal om er een hapje te eten met je partner, je spelende kinderen in de gaten te houden of gezellig te kletsen met je gasten als jij nog even in de keuken staat.

keukenopstelling keuken met kookeiland

Keuken met kookeiland

Een keuken met kookeiland heeft een losstaand eiland. Dit is een goede keukenopstelling als de beschikbare ruimte het toelaat. Het is ook een fijne plek om samen aan te lunchen of om nog wat werk af te maken.

Design keuken

Hou je van een luxe keuken? Dan zijn design keukens een goede optie. Dit type keuken staat bekend om zijn strakke en minimalistische kenmerken. Vaak wordt deze keuken niet geassocieerd met een specifieke stijl. Design kan namelijk een moderne-, landelijke-, industriële- of scandinavische keuken zijn. Jij bepaalt de stijl, materialen, keukenindeling en inbouwapparatuur. Vervolgens gaan wij hem voor je maken.

keukenopstelling design keuken
keukenopstelling marmeren keuken

Marmeren keuken

Vind je een marmeren keuken mooi? Ook dan kunnen we je helpen. Als keukenbouwers maken we regelmatig volledige keukens van marmer, en nog vaker keukens met een marmeren keukenblad.

Wil je dat wij de keuken van je dromen gaan maken?

Bij ons hoef je geen concessies te maken, want we maken jouw keuken precies zoals jij het wilt. Wil je graag dat wij je keuken gaan realiseren? Vraag direct hieronder een offerte aan. Je bent dan weer een stap dichterbij de keuken van je dromen.

keukenopstelling kiezen en op maat laten maken door atelier 19

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.