Keuken met bar: praktisch én gezellig?

Dineren met je gasten of gezin is gezellig, maar je in je eentje uit sloven in de keuken is dat natuurlijk niet. Je wilt ook kletsen terwijl je gezin of gasten aan de genieten van je kookkunsten én je gezelligheid. Een keuken met bar is dan ideaal.

In dit artikel vertellen we je meer over dit type keuken, beantwoorden je brandende vragen en geven je inspiratie.

Jij wilt toch ook de keuken van je dromen? Die keuken waar je – bij de gedachte alleen al – een glimlach op je gezicht krijgt…

keuken met bar gemaakt door atelier 19
keuken met bar gemaakt door de meubelmakers atelier 19

Wat is een keuken met bar?

Een keuken met bar is precies zoals het klinkt. Een keuken + een bar. Je denkt dan al snel aan een keuken waar je heerlijk met je partner of visite een hapje kan eten of een drankje kan doen. Als je iets anders wilt dan een standaard keuken, dan kom je al gauw bij een bar, schiereiland of kookeiland uit.

In het algemeen kosten deze keukens meer geld, maar dan krijg je er uiteraard iets moois en unieks voor terug. Al helemaal als je een keuken op maat laat maken. Het is een investering waar je gegarandeerd jarenlang van gaat genieten. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je op de drie punten hieronder let als je aan het oriënteren bent voor een nieuwe keuken.

  • De stijl van je keuken met bar.
  • De apparatuur die je in je keuken wilt gebruiken.
  • Welke duurzame materialen je wilt gebruiken.

Dit zijn de drie belangrijkste factoren die je keuken wel of juist niet een goede investering maakt. Na het lezen van het artikel hopen we dat je de verschillende tips en adviezen kan gebruiken om voor jezelf een goede keuze te maken.

Waarom kiezen voor dit type keuken?

✔︎ Je kan tijdens het koken in gesprek blijven met je gezin en visite.
✔︎ je hebt geen eettafel meer nodig, omdat je ook aan de bar kan ontbijten, lunchen en dineren.
✔︎ je hebt een extra (huis)werkplek. Ideaal voor de thuiswerkers en / of studerende kinderen.

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een keuken met bar, maar wat zijn de voor- en nadelen van dit type keukens? We begrijpen dat je je dit afvraagt en daarom gaan we de voor- en nadelen hieronder met je behandelen.

keuken met bar voordelen nadelen
keuken met bar de voordelen en nadelen

De voordelen en nadelen van een keuken met bar:

Ja, zoals beloofd in de introductie van dit blog delen we nu alle voordelen en nadelen van een keuken met een bar. Laten we maar gauw beginnen vind je niet 😉

 

De voordelen ✔︎

Het grootste voordeel van een keukenbar is dat je in gesprek kan blijven met je gezinsleden of gasten tijdens het koken. Zij kunnen heerlijk borrelen aan de bar, en jij kan een heerlijke maaltijd bereiden. Ook zijn dit type keukens helemaal naar je eigen wens samenstellen.

 

Waar begin je met het samenstellen van je droomkeuken?

Als interieurbouwers spreken we wekelijks mensen die hun droomkeuken willen realiseren, maar zij vinden het moeilijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, stijl van de keuken en / of welke apparaten als een koffiemachine, wijnkoeler, warmteplaat, inductieplaat of afzuigsysteem zij nodig hebben.

Of ben je al bij verschillende keukenbedrijven geweest en vind je niet de keuken die je écht wilt? Dan is een keuken laten maken het overwegen waard.

 

Wat kost een op maat gemaakte keuken?

Een maatwerk keuken kan al gemaakt worden voor €25.000. In een keukenzaak ben je dit bedrag ook kwijt. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wilt. Wil je graag meerdere ovens, een warmteplaat, een wijnkoeler, een inductieplaat met afzuigsysteem en een natuursteen keukenblad? Dan kost dit natuurlijk meer dan de apparatuur die je bij een standaard keuken van een keukenzaak krijgt geleverd.

En dat is natuurlijk super fijn, want jij hebt alle macht in handen. Uiteraard denken we graag met je mee, maar één ding weet je zeker. Wij realiseren de keuken van jouw dromen.

Wil je meer weten over de kosten van een keuken? Lees dan ook ons blog: wat kost een keuken? Uiteraard kan je onderaan deze pagina ook een offerte aanvragen, dan weet je binnen een week wat je droomkeuken gaat kosten.

 

De nadelen ✘

Het grootste ‘nadeel’ van een keuken met bar is dat het meer ruimte kost dan een standaard l-vormige keuken. Maar je krijgt er natuurlijk wel veel voor terug. Ook als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt, is het nog steeds mogelijk om een schiereiland met bar te combineren.

In welke keukenopstellingen kan je een bar toepassen?

Er komen steeds meer verschillende soorten keuken uit. Van luxe keukens met een kookeiland tot woonkeukens. Zo zijn er ook uiteenlopende stijlen voor een keukenbar. Maar voor welke stijl én vorm ga jij? Het is belangrijk om te weten welke stijl keuken je wilt. Ga je voor u-vorm, l-vorm of toch een t-vorm?

De vorm van je keuken is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Heb je minder ruimte? Dan is een schiereiland keuken ideaal, omdat één kant van het eiland aan een wand is gemonteerd. Heb je meer ruimte tot je beschikking? Je kan dan kiezen voor een keuken met kookeiland en bar.

 

Je weet de vorm… Maar hoe ziet de stijl jouw droomkeuken eruit?

Het is ook belangrijk om te weten welke stijl je wilt. Hou je van donkere kleuren en robuuste materialen of vind je lichte kleuren en eiken mooi? Dit zijn natuurlijk twee verschillende wensen, maar toch belangrijk om over na te denken. Later in dit artikel komen we hierop terug!

keuken met bar inspiratie

Doe inspiratie op!

Weet je nog niet hoe jouw droomkeuken eruit ziet? Ga dan op onderzoek uit. Neem eens een kijkje in een woonmagazine, Pinterest of een andere social media platform. Je ziet dan uiteenlopende keukenstijlen.

Weet je dat we als interieurbouwers niet echt geloven in keukenstijlen? Uiteraard kan je er wel inspiratie en ideeën door krijgen.

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

Neem maar eens een kijkje hieronder. Kan je de keukens echt in een hokje stoppen en zeggen wat voor specifieke stijl een keuken heeft? Waarschijnlijk niet, want dit zijn keukens die we voor onze klanten op maat hebben gemaakt.

keuken met bar gemaakt in ons atelier
keuken met bar in witte moderne stijl
keuken met bar moderne stijl
keuken met bar moderne stijl
keuken met bar gemaakt voor een restaurant
keuken met bar volledig in het wit
keuken met bar in witte moderne stijl
keuken met bar moderne stijl
keuken met bar moderne stijl
keuken met bar gemaakt voor een restaurant
keuken met bar volledig in het wit
keuken met bar laten maken

Conclusie: keuken met bar

In dit blog hebben we je brandende vragen over een keuken met bar beantwoordt. We hopen dat je nu weet wat de voordelen en nadelen zijn. Maar ook dat je niet op zoek ‘moet’ gaan naar een specifieke keukenstijl.

Wil je graag dat wij je helpen met het realiseren van je droomkeuken? En wil je weten wat dat kost? Vraag dan hieronder een offerte aan.

Voordat je het weet, staat de keuken van je dromen in je woning… 🏠

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.