Design keukens: tips & inspiratie

Design keukens, je hebt ze in verschillende soorten en maten. En daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Je wilt natuurlijk een goede keuken waar je 100% tevreden mee bent. In dit artikel geven we je tips en inspiratie. Hopelijk maakt dit je keuze wat makkelijker bij het kiezen van een keuken. 

 

Wat is een design keuken?

Wat is nou eigenlijk een design keuken? Deze keukens zijn van goede kwaliteit, duurzame materialen, heeft de beste apparatuur en heeft een luxueuze uitstraling. Het is geen standaard keuken die je bij elke keukenboer kan kopen. Je wilt niet een standaard keuken toch? Dan is het belangrijk om je te oriënteren wat voor stijl keuken je wilt. Is dit echt nodig als je een keuken laat maken? Nee, maar het is wel fijn als je weet wat je wel en niet wilt toch?

huiselijke Design keuken

Verschillende soorten design keukens

Design keukens zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. Want iedereen heeft een eigen smaak, maar ook unieke wensen en eisen. Toch zijn er vaak standaard stijlen om te bepalen wat voor soort keuken je wilt. Wil je strakke lijnen of juist een robuuste en authentieke look? Om je wat inspiratie te geven behandelen we kort de 3 meest voorkomende stijlen keukens.

Landelijke keukens

Robuust en authentiek. Klinkt dat als de stijl waarvoor je wilt gaan? Dan is een landelijke keuken een stijl die erg goed bij jou en je interieur past. Een landelijke keuken zie je vaak in wit tinten of in een hout look. Wist je dat landelijke keukens vaak worden geassocieerd met het thuiskomen gevoel? Dit komt door de warme kleuren en materiaalkeuze. Combineer het met een bar en je kan gezellig met je visite genieten van de looks en ruimte van je landelijke keuken. Zie je het al voor je?

Moderne keukens

Landelijke keukens zijn mooi, maar sommige mensen houden van strakke lijnen en een greeploze keuken. Hou jij ook van strakke lijnen en een minimalistisch design? Dan is een moderne keuken perfect voor jou. Een moderne keuken kan je helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Bij het laten maken van een moderne keuken kan je net zoals bij de andere stijlen voor luxe apparatuur kiezen. Verder in dit artikel geven we je tips, adviezen en inspiratie over apparatuur voor je nieuwe keuken. Maar eerst nog even naar de industriële keukens. 

Industriële keukens

Industriële keukens staan bekend om hun robuuste materialen in combinatie met zwart of grijs staal. Dit is een goed voorbeeld van een industriële keuken. Dit type keuken wordt steeds gewilder. Je ziet dit vaak in combinatie met een betonnen keukenblad. Heb je een idee of afbeelding hoe je jouw industriële keuken graag wil hebben? Laat dit dan aan ons zien en wij kunnen je precies vertellen welke materialen er gebruikt zijn.

moderne Design keuken
landelijke Design keuken
witte Design keuken
Design keuken in industriele stijl
greeploze Design keuken
moderne Design keuken
landelijke Design keuken
witte Design keuken
Design keuken in industriele stijl
greeploze Design keuken

Welke apparaten zijn belangrijk in een design keuken?

Als je een design keuken laat maken kan je verschillende soorten apparaten uitkiezen. Want niks is voor ons te gek. Van een wijnklimaatkast tot een warmhoudlade. Wil je een inbouw koffieapparaat en een bar? Ook dat kunnen we voor je realiseren. Als je een keuken wilt aanschaffen bij een groot keukenbedrijf heb je het niet voor het uitkiezen. Voor dezelfde investering kunnen wij een keuken maken die perfect bij je interieur wensen past. Als je graag exclusieve keukenapparaten wilt is de investering uiteraard iets meer. Maar bij ons kan je gelijk je droomkeuken laten maken met de apparaten die je écht wilt. Bij een groot keukenbedrijf vaak niet.  

Hoeveel kost een keuken?

Een normale keuken kost vaak tussen de € 7.500 en € 17.500. Maar een keuken kost al snel € 25.000 of meer. Helaas heb je dan niet de keuken van je dromen. Ook is de keuze in apparaten vaak beperkt tot  3 á 4 merken. Bij ons kan je onder andere kiezen uit merken als AEG, Bosch, Grohe, Miele, Pelgrim, Quooker, Reginox, Siemens en Zanussi en Bora. Doordat wij korte lijnen met de leveranciers hebben, kunnen wij de apparaten voor een goede prijs inkopen inclusief alle garanties. De apparaten kunnen ook snel geleverd worden.

Keuken kopen of laten maken?

Wanneer je een keuken wilt kpoen bij een groot keukenbedrijf heb je minder keuze dan wanneer je een keuken laat maken. Als je een keuken wilt die perfect aansluit op je wensen dan kan je het beste een keuken laten maken. Wij denken dan graag met je mee. 

Als je een voorbeeld hebt van je droomkeuken kan je die aan ons laten zien. Dit zullen we samen met je wensen en eisen bespreken. Wij kunnen je dan precies vertellen welke materialen er zijn gebruikt en wat je beter niet of wel kan doen.. We kunnen je dan zo goed mogelijk adviseren. Vervolgens gaan we aan de slag met je ontwerp en na goedkeuring gaan we aan de slag met de design keuken van je dromen. Wanneer we je keuken maken, kan je tussendoor langskomen in ons atelier.. Na het maken van je keuken komen we naar je toe en monteren we jouw droomkeuken op locatie.

Interieurbouwers In Gesprek Design keuken

De voordelen en nadelen van een design keuken kopen bij een keukenbedrijf

Wij zetten de voordelen en nadelen van een keuken kopen voor je onder elkaar.

 

De voordelen van een keuken kopen

 • je kan de keukens fysiek in de winkel bekijken.

 

De nadelen van een keuken kopen

 • je hebt weinig keuze uit apparatuur;
 • je hebt geen unieke keuken omdat andere mensen je uitgekozen keuken ook kunnen kopen;
 • je zit echt vast aan een bepaalde stijl keuken omdat ze al zijn gemaakt in een fabriek. 

 

De voordelen en nadelen van een keuken laten maken

Wij zetten de voordelen en nadelen van een keuken laten maken voor je onder elkaar.

 

De voordelen van een keuken laten maken

 • je kan zelf kiezen welke stijl keuken je wilt omdat we hem voor je maken;
 • je kan kiezen uit verschillende luxe apparaten omdat we goed contact hebben met de eerder genoemde merken in dit artikel;
 • je hebt echt persoonlijk contact;
 • je hebt keuze uit verschillende soorten kwalitatieve en duurzame materialen;
 • je mag tussendoor langs komen om te kijken hoe we je keuken maken;
 • je keuken wordt door ons ontworpen, gemaakt en geplaatst;
 • je krijgt een unieke keuken die perfect aansluit op je interieurwensen en je persoonlijke wensen en eisen. 

 

De nadelen van een keuken laten maken

 • een keuken laten maken kan iets meer kosten dan een standaard keuken van een groot keukenbedrijf;
 • een keuken die je door Atelier 19 kan je niet eerst in het echt bekijken.
greeploze Design keuken

Conclusie: keuken laten maken of kopen

Een keuken kopen bij een groot keukenbedrijf is zonde van je geld. Want voor hetzelfde geld kunnen wij ook een keuken op maat voor je maken die wél perfect aansluit op je wensen en eisen. Want niks is voor ons te gek. Jij hebt een idee en wij kunnen het voor je realiseren. 

Wil je een keuken laten maken door Atelier 19?

Mogen wij de design keuken van je dromen realiseren? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan via het onderstaand formulier. Heb je een brandende vraag? Dan kan je ons mailen of bellen! Neem dus gerust contact met ons op!

Design keuken laten maken

Vraag via dit formulier een vrijblijvend adviesgesprek aan!