Vrijblijvende offerte aanvragen

L-vormige keukens: Praktisch en stijlvol

Keukens zijn het hart van ons huis, waar we heerlijke maaltijden bereiden en tijd doorbrengen met onze dierbaren. Bij het ontwerpen van een keuken is het belangrijk om rekening te houden met functionaliteit, efficiëntie en esthetiek. Een populaire keuze die aan al deze eisen voldoet, is de L-vormige keuken. In dit artikel ontdek je waarom L-vormige keukens zo geliefd zijn, hoe je ze optimaal kunt benutten en waar je op moet letten bij het kiezen van een L-vormige keuken voor jouw woonruimte.

 

Wil je weten hoe wij stap voor stap samen de keuken van jouw dromen realiseren? Ga dan direct naar onze keuken op maat laten maken pagina.

L-vormige keuken in moderne stijl
wat zijn de voordelen van l-vormige keukens?

Wat is een L-vormige keuken?

Een L-vormige keuken is een keukenopstelling waarbij de keukenkasten en -apparatuur langs twee aangrenzende muren zijn geplaatst, waardoor de vorm van een “L” ontstaat. Deze keukenopstelling maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt een praktische en efficiënte werkomgeving.

Voordelen van een L-vormige keuken

L-vormige keukens hebben verschillende voordelen die ze tot een populaire keuze maken voor moderne woonruimtes:

 

Optimaal gebruik van ruimte

Een L-vormige keuken biedt veel mogelijkheden voor het benutten van de beschikbare ruimte. Je kunt de hoeken van de keukenkasten gebruiken voor het plaatsen van carrousel of uittrekbare lades, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de opgeborgen spullen. Bovendien kun je de ene muur gebruiken voor het plaatsen van keukenapparatuur, zoals een oven en een magnetron, terwijl de andere muur wordt gebruikt voor het aanrechtblad en de gootsteen.

 

Werkdriehoek

Met een L-vormige keuken kun je een efficiënte werkdriehoek creëren, bestaande uit de belangrijkste werkgebieden in de keuken: het kookgedeelte, het spoelgedeelte en het opberggedeelte. Deze keukeninrichting minimaliseert de loopafstanden en zorgt ervoor dat je alles binnen handbereik hebt tijdens het koken.

L-vormige keuken gemaakt door atelier 19
L-vormige keuken in donkere stijl

Stijlvolle ontwerpmogelijkheden van L-vormige keukens

L-vormige keukens bieden veel mogelijkheden op het gebied van design en stijl. Je kunt kiezen voor een moderne uitstraling met strakke lijnen en minimalistische kasten, of juist voor een klassieke stijl met sierlijke details en traditionele materialen.

Moderne L-vormige keukens

Moderne L-vormige keukens hebben vaak een strak en minimalistisch ontwerp. Ze maken gebruik van slanke kasten, greeploze deuren en hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en glas. Deze keukens stralen een eigentijdse en luxe sfeer uit.

 

Klassieke L-vormige keukens

Klassieke L-vormige keukens hebben een tijdloze uitstraling. Ze maken gebruik van warme kleuren, houten elementen en decoratieve details zoals kroonlijsten en sierlijke handgrepen. Deze keukens stralen een gezellige en traditionele sfeer uit.

Tips voor het inrichten van een L-vormige keuken

Bij het inrichten van een L-vormige keuken zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 

Kleur- en materiaalkeuze

Kies kleuren en materialen die passen bij de stijl van je keuken en de rest van je interieur. Houd rekening met de lichtinval in de ruimte en kies kleuren die de keuken helder en ruimtelijk laten lijken.

 

Verlichting

Zorg voor voldoende verlichting in de keuken, zowel algemene verlichting als functionele verlichting bij het aanrecht en kookgedeelte. Overweeg ook sfeerverlichting om een gezellige sfeer te creëren.

 

Opbergruimte

Maak optimaal gebruik van de beschikbare opbergruimte in een L-vormige keuken. Gebruik de hoekkasten efficiënt met behulp van een carrousel of uittrekbare lades. Denk ook aan slimme opbergoplossingen, zoals hangende rekken en ladeverdelers.

Het team dat jouw scandinavische keuken gaat maken
l-vormige keuken op maat

Overwegingen bij het kiezen van een L-vormige keuken

Afmetingen en beschikbare ruimte

Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op voordat je een L-vormige keuken kiest. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om comfortabel te bewegen en dat de keuken proporties in verhouding zijn tot de rest van de ruimte.

 

Keukenapparatuur

Denk na over welke keukenapparatuur je nodig hebt en waar je ze wilt plaatsen in de L-vormige opstelling. Zorg ervoor dat er voldoende stopcontacten en aansluitingen zijn voor alle apparaten die je wilt gebruiken.

 

Budget

Stel een budget vast voor je L-vormige keuken en houd rekening met de kosten van zowel de keukenkasten als de keukenapparatuur. Vergelijk verschillende opties en vraag offertes aan bij verschillende keukenleveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Maar wil je voor een standaard keuken of voor een op maat gemaakte keuken?

Waarom zou je kiezen voor een keuken op maat in plaats van een standaard keuken?

Een op maat gemaakte keuken biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard keuken. Zo kan je zelf het ontwerp bepalen en de keuken aanpassen aan jouw persoonlijke stijl en behoeften. Dit resulteert in een unieke keuken die perfect past bij je levensstijl en de wensen die je hebt. Daarnaast kan een op maat gemaakte keuken de waarde van je huis verhogen en is deze vaak duurzamer dan een standaard keuken.

Kunnen jullie ook een specifieke keukenstijl maken?

Als interieurbouwers geloven we niet echt in keukenstijlen, maar ze kunnen je wel inspireren.

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

Neem maar eens een kijkje hieronder. Welke keukens vind jij mooi? En zoals je kan zien, kan je er niet altijd direct een stijl aan koppelen 😉 Dit zijn namelijk maatwerk keukens die we voor klanten hebben gemaakt.

de achterwand van een l-vormige keuken
keuken op maat voorbeeld
scandinavische keuken voorbeeld
keuken op maat voorbeeld
scandinavische keuken voorbeeld

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.