Vrijblijvende offerte aanvragen

Keuken met eiland? Zo vind je de perfecte keuken

Ben je op zoek naar de perfecte keuken met eiland? Bij Atelier 19 begrijpen we hoe belangrijk het is om een keuken te hebben die niet alleen functioneel is, maar ook past bij jouw persoonlijke stijl. In dit artikel zullen we de voordelen van een op maat gemaakte keuken met eiland bespreken en tips geven om de keuken van je dromen te realiseren.

Wil je weten hoe wij stap voor stap samen de keuken van jouw dromen realiseren? Ga dan direct naar onze keuken op maat pagina.

keuken met eiland gemaakt door atelier 19
Dit is een keuken met eiland in een moderne stijl

Wat zijn de voordelen van een keuken met eiland?

  • Vergroting van de werkruimte: Een keuken met eiland biedt extra werkbladruimte waarop je kunt koken, snijden en bereiden. Dit vergroot de beschikbare ruimte en zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken in de keuken. Het eiland fungeert als een extra werkblad dat je kunt gebruiken zonder dat je andere delen van het aanrecht hoeft vol te zetten.

 

  • Verhoogde functionaliteit: Het eiland fungeert niet alleen als extra werkblad, maar kan ook andere functies hebben. Je kunt bijvoorbeeld een kookplaat, spoelbak of zelfs een ingebouwde oven in het eiland plaatsen. Dit maakt het bereiden van maaltijden gemakkelijker en efficiënter, omdat alle benodigdheden binnen handbereik zijn.

 

  • Extra opbergruimte: Een keukeneiland biedt extra opbergruimte voor keukengerei, potten, pannen en andere benodigdheden. Onder het eiland kunnen kasten, lades of open planken worden geïnstalleerd om spullen op te bergen. Dit zorgt ervoor dat je keuken georganiseerd blijft en dat alles binnen handbereik is tijdens het koken.

 

  • Creëren van een gezellige en sociale ruimte: Het eiland fungeert als een centrale ontmoetingsplek in de keuken. Terwijl jij aan het koken bent, kunnen familie en vrienden rondom het eiland samenkomen, socializen en ontspannen. Het maakt interactie mogelijk en zorgt ervoor dat niemand (ook degene die kookt) buitengesloten wordt tijdens het bereiden van een maaltijd. Hierdoor wordt de keuken een gezellige en gastvrije ruimte waar iedereen zich op zijn gemak voelt.

 

  • Flexibiliteit in ontwerp: Een keukeneiland biedt flexibiliteit in het ontwerp van je keuken. Het kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en smaak. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen om het eiland perfect te laten passen bij de stijl van je keuken en de rest van je interieur.

Verschillende soorten keukeneilanden:

Er zijn verschillende soorten keukeneilanden waaruit je kunt kiezen. Een kookeiland is een functioneel en stijlvol element dat fungeert als het middelpunt van de keuken. Het biedt extra werkruimte en kan worden uitgerust met kookplaten, een gootsteen of zelfs een bar voor extra zitruimte.

Een schiereiland keuken is ideaal voor open plattegronden en biedt extra zitruimte. Het kan dienen als een scheiding tussen de keuken en de aangrenzende woonruimte, terwijl het toch een gevoel van openheid behoudt.

Als efficiënt werken in de keuken belangrijk voor je is, dan is een eiland met spoelbak een goede keuze. Het biedt een handige plek om groenten en fruit te wassen en helpt bij het schoonmaken van de keuken.

Wil je een multifunctioneel eiland dat meerdere elementen combineert? Dan kun je kiezen voor een eiland met een kookgedeelte, spoelbak en zitgedeelte. Dit zorgt voor een veelzijdige en praktische keukenopstelling.

Keuken met eiland met een aparte kraan, fornuis en/of bar. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Keukenbouwer bij atelier 19

Stijlvolle ontwerpen voor keukens met eiland:

Bij Atelier 19 begrijpen we dat de stijl van jouw keuken belangrijk is. Daarom bieden we verschillende stijlen die kunnen worden gerealiseerd in keukens met eiland. Of je nu houdt van een moderne, klassieke, landelijke of industriële uitstraling, wij hebben de expertise om jouw wensen tot leven te brengen. Het is essentieel dat de keuken harmonieert met de rest van het interieur, zodat er een samenhangende en stijlvolle uitstraling ontstaat.

Kijk verder dan een specifieke stijl keuken…

Als interieurbouwers geloven we niet echt in keukenstijlen, maar ze kunnen je wel inspireren.

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

Neem maar eens een kijkje hieronder. Welke keukens vind jij mooi? En zoals je kan zien, kan je er niet altijd direct een stijl aan koppelen 😉 Dit zijn namelijk keukens op maat die we voor klanten hebben gemaakt.

Voel je vrij om bij ons te zeggen wat je echt wilt.

Praktische tips bij het kiezen van een keuken met eiland:

  • Juiste grootte en indeling: Houd rekening met de beschikbare ruimte in jouw keuken bij het bepalen van de grootte en indeling van het eiland. Zorg ervoor dat het eiland goed past en voldoende bewegingsruimte overlaat in de keuken. Denk ook aan de optimale hoogte van het eiland, zodat het comfortabel is om aan te werken.

 

  • Materiaal en afwerking: Overweeg het materiaal en de afwerking van het eiland. Kies een materiaal dat duurzaam is, gemakkelijk schoon te maken en past bij jouw persoonlijke smaak. Denk aan materialen zoals natuursteen, marmer en roestvrij staal en verschillende houtsoorten. De afwerking, zoals gepolijst of mat, kan ook de uitstraling van het eiland beïnvloeden.

 

  • Integratie van apparaten en technologie: Denk na over de integratie van apparaten en technologie in het eiland. Overweeg keuken-inbouwapparatuur zoals een kookplaat, oven, vaatwasser of wijnkoeler. Daarnaast kunnen slimme functies zoals touchscreens, geïntegreerde stopcontacten en verlichtingsopties de functionaliteit en sfeer van jouw keuken verbeteren.

 

  • Verlichtingsopties: Denk aan de verlichting in jouw keuken met eiland. Overweeg zowel functionele als sfeerverlichting. Zorg voor voldoende verlichting boven het eiland, zodat je goed kunt zien tijdens het koken. Overweeg ook sfeerverlichting, zoals dimbare verlichting of verlichting in verschillende kleuren, om de gewenste ambiance te creëren.
Dit is een witte keuken met eiland. Dit eiland wordt ook wel een schiereiland genoemd.
Wat kost een keuken met eiland?

Maar wat kost een op maat gemaakte keuken met eiland?

De prijs van een keuken met eiland op maat kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de keuken, de gekozen materialen en de apparatuur die je wilt integreren. Over het algemeen zijn op maat gemaakte keukens iets duurder dan standaardkeukens, maar de investering kan op lange termijn gerechtvaardigd worden door de hogere kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen.

Bij het plannen van jouw keuken met eiland op maat is het belangrijk om een duidelijk budget vast te stellen. Zo weet je welke financiële mogelijkheden er zijn en welke keuzes binnen jouw bereik liggen.

In ons blog: Wat kost een keuken? Leggen we je uit welke factoren bepalen wat een keuken kost. Of je leest hieronder het korte antwoordt.

 

Een keuken met eiland is duurder dan een standaard keuken, maar goedkoper dan je denkt…

Wist je dat je al een maatwerk keuken kan laten maken voor €25.000? Natuurlijk is een op maat gemaakte keuken duurder dan wanneer je een standaard keuken van €12.000 tot €17.000 koopt. Maar dan heb je wel de keuken die je écht wilt. De keuken waarnaar je al zo lang verlangt. Want de keuken wordt volledig naar jouw unieke wensen en eisen op maat gemaakt. En hierbij hoef je geen enkele concessie te maken.

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.