Vrijblijvende offerte aanvragen

Luxe keuken kopen? Lees dit eerst!

Een keuken is vaak het hart van elk huis. Het is de plek waar je eten bereidt, samen tijd doorbrengt met jouw familie en vrienden, en nieuwe herinneringen creëert. Geen wonder dat jij steeds meer belang hecht aan de kwaliteit en uitstraling van jouw keuken. Luxe keukens op maat zijn dan ook steeds populairder geworden bij mensen zoals jij die op zoek zijn naar een unieke en functionele keuken die volledig is aangepast aan hun persoonlijke stijl en behoeften.

In dit artikel zullen we de voordelen van een op maat gemaakte keuken bespreken en enkele tips geven over hoe je een luxe keuken op maat kunt (laten) ontwerpen en kopen.

Wil je weten hoe wij stap voor stap samen de keuken van jouw dromen realiseren? Ga dan direct naar onze keuken op maat pagina.

het team die aan de slag gaat met het maken van jouw luxe keuken
luxe keuken met luxe keuken inbouwapparatuur

Luxe keukens op maat: wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een op maat gemaakte keuken is dat deze volledig kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte van je woning en aan jouw specifieke behoeften.

Een op maat gemaakte keuken kan bijvoorbeeld rekening houden met je lengte, de ergonomie om veilig en comfortabel te kunnen koken en de gewenste opslagruimte. Want je moet natuurlijk wel genoeg plek hebben voor je glazen, bestek, potten, pannen en die mixer die je een paar keer per maand gebruikt.

Een ander voordeel van luxe keukens op maat is dat ze kunnen worden ontworpen met hoogwaardige materialen die niet altijd beschikbaar zijn in standaard keukens. Denk hierbij aan materialen zoals massief hout, graniet, marmer en andere luxe materialen.

Deze materialen zijn niet alleen mooi, want ze zijn ook duurzaam en gaan daardoor langer mee dan materialen die in standaardkeukens worden gebruikt.

Het gebruik van hoogwaardige materialen kan ook de levensduur van de keuken verlengen, wat op lange termijn kostenbesparend kan zijn. En wordt je woning ook meer waard.

Wat kost een luxe keuken op maat?

De kosten van een luxe keuken op maat variëren afhankelijk van de grootte van de keuken, de materialen en de apparatuur die worden gebruikt. Over het algemeen liggen de kosten van een op maat gemaakte keuken hoger dan die van een standaard keuken, maar dit kan op lange termijn worden gerechtvaardigd door de hogere kwaliteit en duurzaamheid van de materialen. Het is belangrijk om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en hierbij rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals installatie- en ontwerpkosten.

Een luxe keuken is duurder dan een standaard keuken, maar goedkoper dan je verwacht…

Wist je dat je al een luxe maatwerk keuken kan laten maken voor €25.000? Natuurlijk is een op maat gemaakte keuken duurder dan wanneer je een standaard keuken van €12.000 tot €17.000 koopt. Maar dan heb je wel de keuken die je écht wilt. Want de keuken wordt volledig naar jouw unieke wensen en eisen op maat gemaakt. En hierbij hoef je geen enkele concessie te maken.

keuken met luxe keukenblad
medewerker Atelier 19 aan de slag met het maken van een luxe keuken

Soorten luxe keukens op maat

Er zijn verschillende soorten luxe keukens op maat, zoals moderne, landelijke, klassieke en meer. Het ontwerp van de keuken hangt af van de persoonlijke smaak en de stijl van de klant. De keuze van de materialen en kleuren zal bijdragen aan de gewenste stijl en uitstraling van de keuken.

Moderne keukens op maat kenmerken zich vaak door strakke lijnen, minimalistische details en het gebruik van luxe materialen zoals roestvrij staal en glas.

Landelijke keukens op maat hebben vaak een warme en gezellige uitstraling en maken gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Klassieke keukens op maat hebben vaak een tijdloze uitstraling en maken gebruik van rijke materialen zoals marmer en brons.

Bij het ontwerpen van een luxe keuken op maat is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste stijl en functionaliteit.

Hoe ontwerp je een luxe keuken op maat?

Een luxe keuken op maat ontwerpen vereist nauwkeurige planning en aandacht voor detail. Het is dan ook aan te raden om samen te werken met een ervaren interieurbouwer en keukendesigner die je kan helpen bij het ontwerp van de keuken. Voordat we jouw droomkeuken vormgeven, is het belangrijk dat je eerst de formaten, de stijl en de keukeninrichting bepaalt. Als wij jouw keuken mogen maken helpen we je hier stap-voor-stap bij.

inspectie luxe keuken na montage bij de klant
luxe keuken laten maken

Waarom zou je kiezen voor een keuken op maat?

Een op maat gemaakte keuken biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard keuken. Zo kan de klant zelf het ontwerp bepalen en de keuken aanpassen aan hun persoonlijke stijl en behoeften. Dit resulteert in een unieke keuken die perfect past bij de levensstijl en wensen van de klant. Daarnaast kan een op maat gemaakte keuken de waarde van een huis verhogen en is deze vaak duurzamer dan een standaard keuken.

Als interieurbouwers geloven we niet echt in keukenstijlen, maar ze kunnen je wel inspireren.

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

Neem maar eens een kijkje hieronder. Welke keukens vind jij mooi? En zoals je kan zien, kan je er niet altijd direct een stijl aan koppelen 😉 Dit zijn namelijk keukens op maat die we voor klanten hebben gemaakt.

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.