Vrijblijvende offerte aanvragen

Dit moet je weten voordat je een marmeren keuken koopt!

Waarschijnlijk ben je vanuit Google of social media op dit artikel gekomen. Of misschien ben je al even op de website om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen en klikte je dit blog. De kans is dan groot dat jij geïnteresseerd bent in een marmeren keuken.

Waarschijnlijk heb je allemaal vragen over dit type keuken. Denk hierbij aan vragen als:

  • Wat voor soorten marmer zijn er?
  • Hoe vind je jouw ideale droomkeuken?
  • Wil je een complete keuken van marmer of toch alleen een marmeren keukenblad?

In dit artikel beantwoorden we de vragen hierboven. Vragen die jij graag beantwoordt wilt hebben. Daarnaast geven we je ook tips en adviezen vanuit onze 60+ jaar ervaring als interieurbouwers.

Het team dat jouw marmeren keuken op maat maken
Witte marmeren keuken met gouden accenten

Maar hoe vind je jouw marmeren droomkeuken?

Waarschijnlijk heb je al in de showroom van een keukenzaak gezocht naar jouw droomkeuken. En heb je heel Google doorzocht naar een marmeren keuken die aansluit op jouw unieke wensen en eisen. Maar kan je die keuken wel online of in een showroom vinden?

Waarschijnlijk niet…

En als je dan eindelijk de keuken ziet die je aanspreekt kan je hem niet aanpassen naar de afmetingen die jij wilt of naar de materialen die jij écht mooi vindt. Gelukkig kan dat wel als je een maatwerk keuken laat maken. Je hoeft dan geen genoegen te nemen met minder, want je hoeft geen concessies te maken.

Wil je hier graag meer over weten? Bekijk dan onze keuken op maat pagina.

Complete marmeren keuken of toch alleen een marmeren keukenblad?

Dat je marmer mooi vindt, is duidelijk. Maar wil je graag een complete keuken van marmer of wil je een keuken met een marmeren keukenblad? Want een keukenblad van marmer is goedkoper dan wanneer je een volledige keuken van marmer laat maken.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een marmeren keukenblad en dit combineren met een marmeren achterwand. Of misschien wil je alleen een kookeiland van marmer. Maar je kan natuurlijk ook voor een complete marmeren keuken kiezen.

Wanneer je een keuken naar jouw wensen en eisen laat maken, heb jij alle macht in handen. Jij kiest. Wij maken.

Voordat we je droomkeuken maken, bespreken we uiteraard eerst alles tot in de detail.

Industriële marmeren keuken
volledige marmeren keuken door atelier 19 gemaakt

Wat voor soorten marmer zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten marmer, elk met hun eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Welke het beste bij jouw marmeren keuken past is natuurlijk afhankelijk van jouw unieke smaak.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten marmer:

Carrara marmer – Dit is een witte marmer met grijze aderen. Het is afkomstig uit de stad Carrara in Italië en wordt veel gebruikt in beeldhouwwerken en bouwprojecten.

Calacatta marmer – Deze marmer heeft een witte achtergrond met dikke, grijze aderen. Het is afkomstig uit de regio Calacatta in Italië en wordt vaak gebruikt voor luxe interieurs en bekledingen.

Statuario marmer – Dit is een witte marmer met grijze aderen die meer dramatisch en geaderd zijn dan die van Carrara marmer. Het wordt vaak gebruikt in beeldhouwwerken en interieurontwerp.

Emperador marmer – Dit is een bruine marmer met witte aderen. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren en aanrechtbladen.

Nero Marquina marmer – Dit is een zwarte marmer met witte aderen. Het wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden en is populair in moderne interieurs.

Breccia marmer – Dit is een marmer met een brecciated uiterlijk, wat betekent dat het is gevormd uit samengeperste fragmenten van andere stenen en mineralen. Het kan een breed scala aan kleuren hebben, afhankelijk van de ingesloten fragmenten.

Dit zijn slechts zes voorbeelden uit de vele soorten marmer die er zijn. Elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en geen één marmer is hetzelfde – wat automatisch zorgt voor een unieke keuken.

donkere marmeren keuken met zwarte en gouden accenten
Een marmeren keukenblad met houten en stalen accenten

Welke materialen kan je nog meer combineren met marmer?

Marmer kan je combineren met verschillende soorten hout, metaal en beton. We kunnen je hier een hoop over vertellen, maar foto’s zeggen meer dan woorden. Bekijk de foto’s hieronder maar eens. Mooi hé?

Jouw droomkeuken laten maken?

Wil je net als honderden andere een keuken op maat laten maken? Een keuken die echt aansluit op jouw unieke wensen en eisen?

Dan ga je die niet vinden in de showroom van een keukenbedrijf…

Wij zeggen altijd:

“De keuken van je dromen vind je niet in een woonmagazine of keukenzaak, maar kun je wel laten maken”.

Wil je weten hoeveel jouw droomkeuken kost? Vraag dan hieronder een offerte aan.

Marmeren keuken in een moderne stijl

Hulp nodig bij het realiseren van je droomkeuken?

Wil je graag de keuken van je dromen op maat laten maken? En wil je graag weten hoeveel dit kost? Vul dan het offerte formulier hieronder in.

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet precies hoe de keuken van je dromen eruit ziet en wil je graag geïnspireerd worden? Volg ons dan op de volgende social media kanalen.